Koellastberekeningen

Met koellastberekeningen berekent PEET de koelcapaciteit van een koude-opwekker voor een beter binnenklimaat. Met koellastberekeningen kan de benodigde koelcapaciteit en het koelvermogen van een woning of gebouw berekend worden bij een vooraf bepaalde buitentemperatuur in de zomermaanden. In Nederland is de standaard buitentemperatuur waar mee gerekend wordt 31 °C, met een standaard binnentemperatuur van 24°C. Maar PEET kan ook voor elke andere temperatuur de koellast doorrekenen. Voor de wintersituatie maken wij een warmteverliesberekening.

Koellastberekeningen voor een beter binnenklimaat

Koellastberekeningen bestaan uit de benodigde vermogens per vertrek om te komen tot de gewenste temperatuur. Als voorbeeld: PEET berekent hoeveel koelvermogen u nodig heeft om uw woon- of slaapkamer af te koelen naar 24°C als het buiten 31°C is. Niet alleen voor woningen, ook voor uw kantoor of winkel kunnen wij het benodigde vermogen vaststellen.

De koellastberekening komt bij PEET tot stand door het bouwen van een 3D-model van het gebouw. Aan deze ruimtes kennen we bepaalde eigenschappen toe, zoals het gebruik van de ruimte, de ruimte-eigenschappen, hoe de ruimte geventileerd dient te worden en welk ventilatie- en koelsysteem er aanwezig is. Daarnaast definiëren we de verschillende bouwdelen (bouwmaterialen, isolatie, soort glas, etc.). Hieruit wordt een koellastberekening gemaakt.

De optimale klimaatinstallatie op basis van de koudevraag

Op basis van deze totalen ontstaat er een duidelijk beeld van de koudevraag van de ruimten, en stellen we een advies op voor de best passende klimaatinstallatie.

U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat uw binnenklimaat bij alle buitentemperaturen comfortabel is én blijft. PEET maakt de nodige berekeningen, zodat u hier van verzekerd bent. Dit doen we met een grote nauwkeurigheid. Voor u maken we een overzicht van de resultaten van de berekeningen. Daarmee krijgt u een beeld van het vermogen dat nodig is om uw gebouw op de juiste temperatuur te houden, in elke situatie. Deze resultaten nemen we mee bij het berekenen van het rendement van de mogelijke installaties en de kosten die daarbij komen kijken, of juist de kosten die u ermee bespaart.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Concept & ontwerp

Beheer & onderhoud

Werkwijze

CO2-footprint