Total Cost of Ownership (TCO)

De Total Cost of Ownership (TCO) betreft het totaalbedrag van alle kosten voor het gebruikmaken van een dienst of voor het bezit van een product. Hierbij gaat het om alle kosten tijdens de gehele levens- of gebruikscyclus, exclusief de inkoopkosten.

Total Cost of Ownership (TCO): het totale kostenplaatje

PEET Klimaatadvies kan met een TCO-berekening adviseren om op lange termijn kosten te reduceren. Daarbij wordt de focus gelegd op het totale kostenplaatje, waarmee PEET kan bepalen of het aanschaffen van een bepaald product of dienst rendabel is op lange termijn. Dit bespaart u onnodige kosten.

Kosten die PEET standaard meeneemt in de TCO-berekeningen zijn hieronder opgenomen. Uiteraard kunnen wij deze uitbreiden of vereenvoudigen:

  • onderhoud- en reparatiekosten
  • afschrijvingen
  • herinvesteringen
  • energiekosten (zoals aardgas, elektriciteit, stadverwarming, etc.)
  • CO2-uitstoot
  • inflatie en energieprijsstijgingen

 

De beste klimaatinstallatie op basis van kostenefficiëntie

U ziet dat er veel kosten bij het ‘ownership’ komen kijken. PEET maakt dit inzichtelijk voor u en helpt u bij het maken van de juiste beslissingen voor de lange termijn. De Total Cost of Ownership helpt u om een weloverwogen keuze te kunnen maken voor uw klimaatinstallaties. Naast de financiële gevolgen, kunnen we natuurlijk ook de milieu-effecten meenemen. PEET ordent al deze gegevens in een conceptenmatrix, wat u een overzichtelijk beeld geeft van alle mogelijkheden.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Total Cost of Ownership (TCO)

Concept & ontwerp

Beheer & onderhoud

Werkwijze

CO2-footprint