Nul-Op-de-Meter (NOM)

Een Nul-op-de-Meter woning (NOM) is een woning waarbij de opgewekte energie net zo groot is als de verbruikte energie. De opgewekte energie wordt verkregen met duurzame energieopwekkingsmethoden. Verder heeft een NOM-woning een goed geïsoleerde schil, waardoor het warmteverlies minimaal is. PEET berekent voor u, in de nieuwe NTA8800, of uw gebouw NOM is. Dit toetsen wij indien gewenst aan de NOM-keur. De NOM-keur is een keuring die de energieprestaties en kwaliteiten garandeert die horen bij een Nul-Op-de-Meter-woning.

Nul-Op-de-Meter: voordelen van de NOM-keur

Bij een nieuwbouwwoning met de NOM-keur, krijgt u 10 jaar garantie op de energieprestatie van uw woning. Dit geeft u meer zekerheid. Als er nul op de meter beloofd wordt, moet dit in de praktijk ook zo zijn. Verder is een monitoringssysteem voor energieverbruik en -opwekking verplicht in een NOM-woning. Hierdoor krijgt u beter inzicht in uw verbruik en het benodigde onderhoud. Bovendien zorgt de keur voor waardevermeerdering. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de woningwaarde. Dit kan gunstig zijn wanneer u uw huis in de toekomst wilt verkopen, of als u als verhuurder in aanmerking wilt komen voor een Energie Prestatie Vergoeding.

Meer weten? Neem contact met ons op. PEET Klimaatadvies voorziet u graag van kwalitatieve informatie wat betreft de NOM. 

Nul-Op-de-Meter (NOM)

Concept & ontwerp

Beheer & onderhoud

Werkwijze

CO2-footprint