Energie Prestatie Vergoeding (EPV)

Duurzame bouw is goed voor het klimaat. Dat is een groot voordeel, maar de kosten die er aan verbonden zijn om uw gebouw te verduurzamen kunnen een nadeel zijn. Daarom is er de mogelijkheid om hiervoor een bijdrage te vragen van eventuele huurders: de Energie Prestatie Vergoeding (EPV).

Kostenefficiëntie en duurzaamheid: de Energie Prestatie Vergoeding (EPV)

De Energie Prestatie Vergoeding (EPV) is een eventuele vergoeding die een verhuurder aan de huurder in rekening mag brengen, naast de huur en servicekosten. Uw gebouw komt hiervoor in aanmerking als het extreem zuinig is en zelf voldoende energie opwekt voor het gemiddeld verbruik.

De EPV is voor beide partijen voordelig. De verhuurder krijgt een extra vergoeding en de huurder kan wonen of werken in een comfortabel en duurzaam gebouw. Het is dus zeker de moeite waard om te bekijken of u hiervoor in aanmerking komt. PEET Klimaatadvies kan berekeningen maken over de warmte– en koude-vraag en de energieprestatie van uw gebouw. Daarmee berekenen we vervolgens wat de EPV zal bedragen.

Wilt u weten of u al voor de EPV in aanmerking komt en hoeveel deze bedraagt? Of wilt u uw huurwoningen of kantoor verduurzamen om in aanmerking te komen voor de EPV? Neem contact met ons op!

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)

Concept & ontwerp

Beheer & onderhoud

Werkwijze

CO2-footprint