Transmissieberekeningen

Met transmissieberekeningen berekent PEET het benodigde verwarmingsvermogen en de verwarmingscapaciteit van een warmteopwekker voor een optimaal binnenklimaat. Met transmissieberekeningen wordt het warmteverlies van een woning of gebouw berekend bij een vooraf bepaalde buitentemperatuur in de wintermaanden. In Nederland is de standaard minimale buitentemperatuur waar mee gerekend wordt -10 °C. Maar PEET kan ook voor elke andere buitentemperatuur de transmissieverliezen doorrekenen.  Voor de zomersituatie maken wij een koellastberekening.

Transmissieberekeningen en warmteverlies

Warmteverliezen bestaan uit:

  • transmissieverliezen (verlies van warmte naar andere, onverwarmde ruimten, naar buiten of naar de bodem);
  • ventilatieverliezen;
  • mogelijke opwarmtoeslag (het vermogen dat nodig is om het verwarmingssysteem weer op temperatuur te brengen nadat het is afgekoeld, wanneer de verwarming uit was en weer aan gaat).

De warmteverliesberekening komt bij PEET tot stand door het bouwen van een 3D-model van het gebouw. Aan de ruimtes kennen we bepaalde eigenschappen toe, zoals het gebruik van de ruimte, de ruimte-eigenschappen, hoe de ruimte geventileerd dient te worden en welk ventilatie- en verwarmingssysteem er aanwezig is. Daarnaast definiëren we de verschillende bouwdelen (bouwmaterialen, isolatie, soort glas, etc.). Met al deze gegevens maken we een warmteverliesberekening.

transmissieberekeningen

De juiste klimaatinstallatie op basis van de warmtevraag

Door de uitkomst van de warmteverliesberekening ontstaat er een duidelijk beeld van de warmtevraag van de ruimten. Dan stellen we een advies op voor de best passende klimaatinstallatie. Niet alleen voor nieuwe gebouwen, maar ook voor een beter binnenklimaat in bestaande gebouwen.

U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat uw binnenklimaat bij alle buitentemperaturen comfortabel is én blijft. PEET maakt de nodige berekeningen, zodat u hier van verzekerd bent. Dit doen we met een grote nauwkeurigheid. We maken een overzicht voor u van de resultaten van de berekeningen. Daarmee krijgt u een beeld van het vermogen dat nodig is om uw gebouw op de juiste temperatuur te houden, in elke situatie. Deze resultaten nemen we mee bij het berekenen van het rendement van de mogelijke installaties en de kosten die daarbij komen kijken, of juist de kosten die u ermee bespaart.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Concept & ontwerp

Beheer & onderhoud

Werkwijze

CO2-footprint