Transmissieberekeningen

Genieten van de kou, zoals vorige week, kan alleen als je huis goed verwarmd is. Voor een prettig binnenklimaat is een optimaal samenspel tussen isolatie, ventilatie en verwarming nodig. Maar hoe weet je wat het benodigde vermogen voor je klimaatsysteem is om, van vrieskou in de winter tot hittegolven in de zomer, je huis op de ideale temperatuur te houden?

transmissieberekeningen

Met behulp van een transmissie- of koellastberekening bepalen we het verwarmings- of koelvermogen van de opwekker, zoals een warmtepomp. Dit doen we bij PEET met een grote nauwkeurigheid. Aan de hand van bouwtekeningen maken we een 3D-simulatie van de woning, het kantoor of het bedrijfsgebouw. Vervolgens berekenen we het warmteverlies per vertrek en bepalen we het benodigde vermogen van het verwarmingssysteem. Uit de koellastberekening kunnen we het benodigde vermogen bepalen om het gebouw in de hete zomermaanden koel te houden.

Met deze resultaten kan dan een optimale opwekker worden geselecteerd. Aan de hand van de rendementen van de mogelijke installaties kunnen we de verbruikskosten bepalen en inzichtelijk maken wat je bespaart.  Hiermee ben je niet alleen gegarandeerd van een prettig binnenklimaat. Ook de levensduur, exploitatielasten en berouwbaarheid van de opwekker komt dit ten goede.

Meer weten? Neem contact met ons op!

koellastberekeningen